Tietoja

Minusta

Olen itämaisen tanssin taiteilija, esiintyjä ja opettaja Helsingissä. Esiinnyn aktiivisesti, ja opetan eri tasoja alkeista edistyneisiin. Teen tätä työtä sydämestäni. Olen kartuttanut esiintymiskokemusta paljon sekä Suomessa, että ulkomailla.

Itämaisessa tanssissa minua kiehtoo vapaus itsensä ilmaisuun. Tämä on yksi harvoista tanssilajeista, joissa korostuu tanssijan vapaus omannäköiseen ilmaisuun. Vahvan ja mielenkiintoisen tanssitekniikan lisäksi lajissa mielestäni parasta on se, että jokainen tanssija saa tanssia ihan omalla tavallaan. Esimerkiksi yksi voi olla herkkä ja syvästi ilmaiseva, ja toinen räväkkä ja hauskasti mukaansa tempaava. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa ilmentää tanssia, kunhan tekniikka pohjalla on omalle keholle turvallisesti toteutettu.

Ohjaajana pyrin aina olemaan selkeä, rauhallinen ja kannustava. Minulle on tärkeää opetuksessani sen perusteellisuus – unohtamatta hauskanpitoa! Haluan luoda tilan, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja tuntea olonsa hyväksi.
Opetuksessani korostan tasapuolisesti sekä teknillisyyttä, että luovaa ilmaisua. Olen suorittanut Laura Zarayn ohjaaman opettajakoulutuksen vuonna 2019.

Itämainen tanssi

Itämainen tanssi tunnetaan myös nimillä vatsatanssi ja napatanssi (eng. bellydance, oriental dance). Tanssissa koko keho on mukana liikkeessä päästä varpaisiin ja erilaiset vartalon terävät sekä pehmeät liikkeet ovat olennainen osa sitä. Tanssin yleisilme on hyvin naisellinen, ja kehon liikkeet tulkitsevat musiikkia hyvin syvällisesti. Itämainen tanssi on kehoystävällistä ja sitä voi tanssia missä iässä tahansa. Tanssissa on vapaus toteuttaa sitä omalla persoonallisella tyylillä ja omalle keholle sopivalla tavalla,
eli toisin sanoen itämaisen tanssin tyylejä on yhtä monta kuin esittäjiään,
mutta kaikessa on pohjalla sama tekniikka ja liikeradat joita jokainen voi mielensä mukaan varioida. Tekniikan pohjana on rintakehän ja lantion eri suunnat ja aksentit, käsien ja ranteiden liikkeet ja erilaiset askelsarjat.
Itämaisen tanssin kaltaiset tanssit ovat tuhansia vuosia vanhoja ja sen syvimmät juuret ovat vielä pimennossa. Sen historiasta on erilaisia teorioita. Se on saattanut tulla kiertolaisten mukana Intian suunnalta Lähi-Itään, tai se voi perustua jo muinaisen Egyptin ajan hedelmällisyysriitteihin. Tanssia on myös esitetty ottomaanien hovissa. Yhteistä itämaisen tanssin monille teorioille on kuitenkin se, että juuriltaan kyseessä on naisten pääasiallisesti keskenään tanssima tanssi, jonka taito on siirtynyt äidiltä tyttärelle.
Itämainen tanssi saapui länsimaihin 1800-luvun lopulla, kun matkailijat olivat nähneet ja dokumentoineet tansseja eri puolilla osmani- ja arabikulttuurialueita.

© Timo Westerberg
%d bloggaajaa tykkää tästä: